Consultatiebijeenkomsten kunstvakverenigingen over Curriculum.nu

Het ontwikkelteam Kunst en Cultuur stelt vragen aan het veld! VONKC (beeldend-dans) houdt samen met BDD (drama), VLS (muziek), en VNK-e (kunsthistorici-educatie) veldraadplegingen voor leden en niet-leden over de toekomst van ons leergebied. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 10 april 2018 in Utrecht van 17.30 tot 20.30 in in Cursus- en Vergadercentrum Domstad.

Het ontwikkelteam Kunst en Cultuur heeft haar eerste ontwikkelsessie achter de rug. Tijdens deze eerste driedaagse ging het over de ‘visie’ op het leergebied. De uitkomsten hiervan worden nu voor feedback voorgelegd aan het veld. Hiervoor heeft het ontwikkelteam  een aantal vragen opgesteld. Docenten kunstvakken of kunstzinnige oriëntatie, leden van de kunstvakverenigingen en niet-leden zijn van harte welkom om samen tot antwoorden te komen.

In 2018 vinden nog twee ontwikkelsessies met consultatierondes plaats: in mei en in oktober. Het thema in mei is ‘Grote opdrachten’ en gaat over de kernconcepten en de fundamentele inzichten die in een vak- en leergebied centraal staan. In oktober wordt gesproken over de gewenste kennis en vaardigheden in de verschillende fasen van het primair en voortgezet onderwijs. 

Na iedere sessie worden in de consultatiefase de voorstellen van het ontwikkelteam gedeeld met het veld en vragen voor bespreking voorgelegd. Hiermee bouwt het team verder om aan het eind van 2018 bouwstenen te kunnen aanbieden aan de minister van OCW. Lees meer op de site van curriculum.nu.

De kunstvakverenigingen grijpen de kans om zo samen met zoveel mogelijk betrokkenen te kunnen bouwen aan het  curriculum van de toekomst met beide handen aan.
Wil je ook meepraten over het nieuwe curriculum, meld je dan aan voor de consultatiebijeenkomsten. Dat kan ook al voor de bijeenkomsten op woensdag 6 juni en donderdag 1 november: noteer in ieder geval alle data vast in je agenda.

De VLS (muziek) vraagt je om je aan te melden via riafrowijn@vls-cmhf.nl wanneer je ter voorbereiding mee wil helpen en je feedback wilt delen. Voor meer informatie zie de website van de VLS.

Praktische informatie:

  • De bijeenkomsten worden gehouden in Utrecht, in Cursus- en Vergadercentrum Domstad;
  • In de week voorafgaand ontvangt je een mail met het programma, de exacte locatie en een routebeschrijving;
  • Inloop vanaf 17.00 uur, start om 17.30 uur, einde uiterlijk 20.30 uur;
  • We zorgen voor een eenvoudige maaltijd.
  • Meld je i.v.m. de organisatie en catering alsjeblieft zo spoedig mogelijk aan!

Aanmeldingsformulier consultatiebijeenkomsten Curriculum.nu:


Alle velden met een * zijn verplicht.

Vorige artikelDocentendag film 21 april