Consultatiebijeenkomsten kunstvakverenigingen over Curriculum.nu

Tweede ronde Curriculum.nu: Grote opdrachten

Van 23-25 mei komt het ontwikkelteam kunst en cultuur bijeen voor haar tweede opdracht. Vanaf 4 juni aanstaande wordt het resultaat van deze tweede ronde ter consulatie voorgelegd aan het veld.

Samen met BDD, VNK-e en VLS organiseert VONKC hierover een bijeenkomst voor leden en niet-leden. Deze vindt plaats op maandag 18 juni 2018 in Utrecht van 17.30 tot 20.30 in in Cursus- en Vergadercentrum Domstad.

Deze tweede ontwikkelfase gaat over de zogenoemde ‘grote opdrachten’: opdrachten die leerlingen ‘tot betekenisvol leren uitdagen’. Een grote opdracht beschrijft de kern van wat leerlingen vanuit het perspectief van het leergebied nodig hebben om de wereld te kunnen begrijpen (kennis) en om in die wereld adequaat te kunnen handelen (vaardigheden).
In totaal worden door het ontwikkelteam 10 tot 15 grote opdrachten beschreven die voor feedback voorgedragen worden aan het veld.

Bekijk de grote opdrachten voor het leergebied Kunst & Cultuur (op 5 juni 2018 verschenen)
Lees meer over het traject op curriculum.nu.

Rond 12 juni ontvangt iedereen die zich aangemeld heeft voor onze bijeenkomst in ieder geval zowel de feedbackaanvraag van het ontwikkelteam als een voorlopig conceptadvies van de BDD en het VONKC-bestuur. Hierover gaan we 18 juni gezamenlijk in gesprek.

(De VLS (muziek) vraagt je om je voor deze 2e consultatiefase aan te melden via riafrowijn@vls-cmhf.nl wanneer je ter voorbereiding mee wil helpen en je feedback wilt delen. Voor meer informatie zie de website van de VLS).

Praktische informatie:

  • De bijeenkomsten worden gehouden in Utrecht, in Cursus- en Vergadercentrum Domstad;
  • In de week voorafgaand ontvangt je een mail met het programma, de exacte locatie en een routebeschrijving;
  • Inloop vanaf 17.00 uur, start om 17.30 uur, einde uiterlijk 20.30 uur;
  • We zorgen voor een eenvoudige maaltijd.

Meld je i.v.m. de organisatie en catering alsjeblieft zo spoedig mogelijk hieronder aan!

Aanmeldingsformulier consultatiebijeenkomsten Curriculum.nu:


Alle velden met een * zijn verplicht.

Vorige artikelExamenbesprekingen op 22, 28 en 30 mei 2018