Filmleraar van het jaar 2019: Nomineer een leraar!

Jeroen Stultiens werd in 2018 verkozen tot eerste Filmleraar van het Jaar. Hij geeft les aan een bovenbouw groep in het po. ‘Begin klein met film in de klas. Beschouwen, luister naar elkaar’. Wil jij een leraar aanmelden voor de Filmleraar van het Jaar verkiezing? De volgende vindt plaats in september 2019! De uitslag wordt tijdens het Nederlands Filmfestival in september 2019 bekend gemaakt.

Lees meer

NOVA Jonge Filmers Festival 2019

Het 10e Nova Jongeren Filmfestival vindt plaats op zaterdagmiddag 31 augustus in Figi in Zeist, op de laatste dag van het UNICA International Filmfestival. Jongeren kunnen hun film opsturen voor 1 juli. Het festival zelf is voor iedereen.

Lees meer

VCP komt met afgewogen pensioencontract

Een helder pensioencontract waarbij alle deelnemers weten waar ze aan toe zijn. Dat is de kern van het pensioenvoorstel, dat is opgesteld door de Vakcentrale voor Professionals (VCP, waar de FvOv/VONKC deel van uitmaakt). Dit is een afgewogen pensioencontract dat zou kunnen werken voor iedereen. Het borduurt voort op eerdere voorstellen; sommige keuzes zijn herzien, andere zijn nader uitgewerkt en daarmee is dit totaalplan een aanzienlijke verbetering. “Dit is een afgewogen voorstel rekening houdend met de verschillende belangen. Wij zijn bereid onze verantwoordelijkheid te nemen en gaan voor duidelijkheid”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Lees meer

Symposium Fail Forward over de kracht van falen in kunst en educatie op 3 juni

  • Ondanks de negatieve bijklank wordt de waarde van falen door kunstenaars, wetenschappers en filosofen erkend: falen is een wezenlijk onderdeel binnen het leerproces en onontkoombaar bij creatieve processen. Hoe kan falen een positieve rol spelen binnen (kunst)onderwijs? Op het symposium FAIL FORWARD staat de kracht van falen in het (kunst)onderwijs centraal. Laat je inspireren door de sprekers, ervaar zelf de kracht van falen in onze ‘escape rooms’ en ga naar huis met handvatten om falen in het (kunst)onderwijs te implementeren.

Lees meer

Bijeenkomst uitwerking testcorrectie kunst (algemeen) havo

Op dinsdag 21 mei 2019 zijn twintig kunst (algemeen) docenten uit heel het land bijeengekomen om samen het ‘voorlopig correctievoorschrift’ (cv) te bespreken, met als toehoorders de vaststellingscommissie van het College voor Toetsen en Examens (CvTE) en de toetsdeskundige van Cito.

Lees meer