25 + 26 + 29 november: Filmeducatie activiteiten voor docenten

Terwijl InScience International Science Film Festival (Nijmegen), Nordic International Film Festival (Leeuwarden) én het Eastern Neighbours Film Festival (Den Haag) de deuren geopend hebben, nodigen we jullie uit voor nog meer evenementen!

Maandag 25 november
IFFR biedt docenten een gloednieuw CKV-filmprogramma voor in de klas aan met digitaal lesmateriaal gekoppeld aan een selectie IFFR-shorts. De lessen zijn ontwikkeld door IFFR i.s.m. Landelijk Netwerk Filmeducatie, Malu Sanders, (filmdocent op het Vierde Gymnasium in Amsterdam en Filmleraar van het Jaar) en Ralph Kooijman, filmdocent op Laar en Berg. Het lesmateriaal is gekoppeld aan verschillende dimensies waaronder feit & fictie, lokaal & globaal, herkenning & vervreemding. Ook deze avond vanuit de samenwerking met Digital Playground een preview van de film Porfotto uit het CKV traject van IFFR 2020: DP Minutes meet IFFR shorts. Meld je hier aan.

Dinsdag 26 november
Beeldung (regionaal knooppunt voor beeldeducatie in de regio Zuid-Holland) de eerste verdiepings- en netwerkbijeenkomst. Voor docenten, aanbieders van film- en beeldeducatie  en alle andere geïnteresseerden. Ontmoet elkaar en praat mee over beeld als werkvorm in de klas of over beeld in cultuuronderwijs. En ga naar huis met ideeën die je direct in de klas kunt toepassen! Met Movies that Matter, IFFR, scholieren filmfestival, Art-s-Cool, Bekijk ‘t, LKCA, bevlogen docenten en Lidewijde Paris. Meld je hier aan.

Vrijdag 29 november
In deze IDFA-docententraining leer je onder leiding van animatoren en filmmakers hoe je samen met je klas een korte animatiefilm kunt maken. We maken gebruik van simpele materialen, en de focus ligt vooral op het creatieve proces. De volgende onderdelen zullen aan bod komen: scriptontwikkeling en storyboarding, camera- en montagetechnieken, verschillende animatietechnieken, 2D-animatie vs. 3D-animatie. Als je behoefte hebt aan assistentie bij de toepassing van de geleerde technieken in de klas, kunnen onze animatiedocenten bij jullie op school langskomen om de training samen met jou en jouw leerlingen tot een succesvol einde te brengen. Aanmelden kan via educatie@idfa.nl

Volgende artikelCurriculum.nu: Met zijn allen op het podium
Vorige artikelMeer over veiligepraktijklokalen.nl