Actieweek start maandag 11 maart met lawaai en applaus

De actieweek #investeerinonderwijs begint op maandag 11 maart om 12.00 met een lawaai en applaus-moment. Wij roepen alle scholen, roc’s, hogescholen en universiteiten op om dat startmoment luid en duidelijk te markeren. Dat kan met veel lawaai op schoolpleinen, maar ook door ouders, leerlingen of studenten te vragen om voor het personeel een applausmoment te organiseren. Om zo in het hele land duidelijk te maken dat voor de toekomst van leerlingen en studenten goed onderwijs essentieel is.

Lees meer

VONKC roept leden op in actie te komen!

De verenigingen van de FvOv waaronder VONKC hebben de in de afgelopen weken de mening van de leden gepeild. Ruim 11% van onze leden liet van zich horen. Dit gaf een duidelijk beeld. Hartelijk dank voor jullie reacties! Daaruit blijkt dat er sprake is van een aanzienlijke actiebereidheid: zo’n 80% vindt het hoog tijd voor acties en de helft is van plan te gaan staken. Daarom is besloten dat we als FvOv/VONKC aan zullen sluiten bij de acties zoals die al zijn aangekondigd door de AOb en FNV Overheid. Met de Provinciale Statenverkiezingen in aantocht is dit een belangrijk politiek moment.

Lees meer

Ben jij goed in het stellen van de juiste examenvragen voor dans vmbo?

Ben jij een creatieve en vakbekwame docent, die graag met vakinhoud en toetsing bezig is? En ben je goed in het stellen van de juiste vragen? Dan is meewerken aan de constructie van Centrale toetsen en examens misschien iets voor jou. Wij maken deze toetsen en examens in opdracht van het
College van Toetsen en Examens (het CvTE).

Lees meer

Kantonrechter Eindhoven: ‘Zwangerschap in alle vakanties compenseren’

Leraren in het voortgezet onderwijs die zwangerschapsverlof hebben in de voorjaarsvakantie, herfstvakantie of kerstvakantie moeten hun vakantiedagen op een ander moment gecompenseerd krijgen. Dat heeft de kantonrechter in Eindhoven beslist in een rechtszaak die was aangespannen door de KVLO (ook een vakvereniging die net als VONKC deel uitmaakt van de FvOv) en de AOb gezamenlijk.

Lees meer

Professioneel statuut & zeggenschap als leraar op jouw school!

Ga het gesprek aan en zorg voor een goede balans tussen de verantwoordelijkheden van jou/je collega’s en van je schoolleiding! Over:

  • Vakinhoud
  • Vakdidactiek
  • Pedagogiek
  • Beoordelen

Lees meer