LKCA Cultuurdag VO 2019: inschrijving geopend!

Werk jij in het voortgezet onderwijs en wil je meer met kunst en cultuur op school? Ben je kunstenaar of educator en werk je voor het voortgezet onderwijs? Of ben je schoolleider en wil je weten wat jíj kunt doen aan kunst en cultuur? Dan is deze dag voor jou!

Lees meer

Septembermededelingen voor 2020 zijn gepubliceerd!

In de Septembermededeling is actuele en relevante informatie over de eindexamens 2020 opgenomen. Informatie die bij publicatie van de Septembermededeling nog niet beschikbaar is, wordt in maart aan deze mededeling toegevoegd (de Maartaanvulling).

Door middel van gele markeringen in de Septembermededeling is zichtbaar gemaakt welke inhoudelijke aspecten verschillen van de mededelingen over de eindexamens 2019. Door middel van een optie bovenaan de pagina kunt u de markeringen uitschakelen.

NB Wijzigingen in data en tekstuele wijzigingen zijn NIET gemarkeerd.

Septembermededeling per vak:

Lees meer

WANTED: Wicked Arts Assignments OPEN CALL - Deadline: 1 October 2019

Iedereen die kunstlessen geeft, kent ze: zo’n opdracht die ogenschijnlijk simpel is, maar die deelnemers, studenten en leerlingen maximaal uitdaagt. We zoeken opdrachten van kunstenaars, musici, ontwerpers, theatermakers, dansers, kunstdocenten – iedereen die weleens lesgeeft, binnen een school of daarbuiten, aan kinderen, aan jongeren, aan volwassenen, aan ouderen, alles mag!

Lees meer

Een pop-upmuseum door jouw leerlingen

Jouw leerlingen die zelf een pop-up-museum openen; tijdens de Nationale Museumweek kan het! Meld je vóór 1 oktober aan en misschien opent jullie museum tussen 13 en 26 april 2020 zijn deuren.

Hoe werkt het?
Jouw school wordt gekoppeld aan een museum in de buurt. Je kunt natuurlijk je voorkeur aan ons doorgeven. De leerlingen richten samen met de deskundigen van het museum het pop-upmuseum in op jouw school. Hiervoor kunnen ze de collectie gebruiken, maar in overleg kunnen leerlingen ook een eigen invulling aan het pop-upmuseum geven. Van 13 tot en met 26 april is het pop-upmuseum open en leiden ze bezoekers rond. Deze bezoekers hebben de leerlingen zelf geworven tijdens de voorbereiding. Want ook dat hoort erbij als je een eigen museum hebt.

Lees meer

Noteer 10 oktober alvast in uw agenda

Op 10 oktober overhandigen de 150 leraren en schoolleiders van Curriculum.nu hun adviezen voor de herziening van het curriculum aan de minister van onderwijs. Voor negen leergebieden hebben zij in kaart gebracht wat de benodigde kennis en vaardigheden zijn. Bekijk de voorstellen vanaf 10 oktober op www.curriculum.nu.

Lees meer