Thema’s 2020 examens beeldend havo en vmbo

Havo examen tehatex 2020. 

Historische periode: renaissance.
Thema: De verruimde blik.

Het centraal examen heeft betrekking op de periode van het romaans tot heden, met nadruk op de periode vanaf 1800. Kunst, architectuur en vormgeving vanaf het neo-classicisme in de 19de eeuw tot heden komen derhalve in het examen aan de orde. In het examen 2020 zal uit de periode van vóór 1800 aandacht worden besteed aan de renaissance.

Het examen gaat over het verruimen van de blik, over kunstenaars, architecten en vormgevers die door te reizen of zich op andere wijze te verdiepen in de ander of het vreemde inspiratie of kennis opdoen die van invloed is op hun werk.

Vmbo examen beeldende vorming 2020

Thema: Tijd.
In december zal het magazine meer tips geven en tipjes van de sluier oplichten.

 

Inschrijving Zomer Dansimpuls 2019 gestart!

Het programma voor de Zomer Dansimpuls 2019 is bekend! Schrijf je in voor dé zomercursus voor dansdocenten die van 22 t/m 24 augustus plaatsvindt in de Chassé Dance Studios in Amsterdam.

Lees meer

LKCA-consultatiebijeenkomsten Curriculum.nu

De kunstvakverenigingen kwamen al bij elkaar met het ontwikkelteam Kunst en Cultuur op 14 mei. Mocht je die bijeenkomst gemist hebben dan biedt het LKCA je de kans alsnog mee te denken! De opzet van deze reeks bijeenkomsten is om in kleine groepjes na te gaan wat het betekent om met het product aan de slag te gaan op school of bij een culturele instelling. Centraal staat dus de mogelijke vertaling naar de praktijk. Vanuit de gedeelde ervaringen geeft het LKCA het ontwikkelteam nog wat adviezen mee voor de laatste fase.

Lees meer

Reageer uiterlijk 23 juni op onze enquête over curriculum.nu / leergebied Kunst & Cultuur

Curriculum.nu? U hebt er waarschijnlijk over gehoord. Sinds ruim een jaar werken 150 leraren en schoolleiders in negen ontwikkelteams aan de ontwikkeling van een nieuw curriculum voor het primair en voortgezet onderwijs.

De kunstvakverenigingen (VONKC, BDD, VLS en VNK-e) vinden het van groot belang dat collega's zich over de nieuwe voorstellen kunnen uitspreken. Daarom stelden we deze enquête samen!

Lees meer

Dankzij pop-up museum ervaren leerlingen de zingeving van kunst

Havo 5-leerlingen van het Valuascollege in Venlo organiseerden een eigen pop-up museum met het thema ‘water’. Hoe gingen ze te werk? 
Met hun pop-up museum lieten de havo 5-leerlingen van het Valuascollege in Venlo het verschil tussen beginnende en gevestigde kunstenaars zien. Hun tentoonstelling met het thema ‘water’ was een groot succes.

Lees meer