Voion, het Arbeidsmarkt & Opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Wie in het voortgezet onderwijs werkt, is dagelijks bezig met ontwikkeling. Alles wat je school doet, is immers gericht op een voorspoedige groei van de leerlingen. Het zijn de medewerkers die veranderingen en verbeteringen in je school gestalte geven. Voion faciliteert iedereen die hier werk van maakt.

Lees meer

Promotiebeurs

Vanuit het Ministerie van Onderwijs wordt er steeds vaker aangegeven dat het belangrijk is dat er academisch geschoolde docenten voor de klas staan. Er is nu een mogelijkheid om na je afstuderen te promoveren via de zgn. Promotiebeurs. Lees hiervoor bijgaande folder van het Ministerie.

Lees meer

Beleidsondersteuning voor bestuur van VONKC

Op 26 november heeft het VONKC-bestuur om de tafel gezeten met een aantal leden die zich opgegeven hebben om het bestuur te ondersteunen bij beleidsvragen. Er zijn ideeën uitgewisseld over drie onderwerpen.

Lees meer

Leraar24 is een multimediaal platform voor leraren

Leraar24 biedt informatie rondom talloze thema's die aansluiten bij het beroep van leraar. Elk thema is uitgewerkt in informatieve video's die samen met verdiepende informatie een rijk dossier vormen. 

Lees meer

VONKC stemt in met het NOA

Van de 900 leden hebben ruim 80 de moeite genomen om via e-mail hun mening te geven over het Nationaal Onderwijs Akkoord. 70 leden waren vóór en 12 tegen. Het bestuur heeft in de FvOv-vergadering ingestemd met het NOA. 

Lees meer