FvOv-informatieavond over het ABP-pensioen

Je bent 50-plusser (of jongere geïnteresseerde)? Dan opgelet! Over een aantal jaar hoop je van een goed pensioen te genieten, maar pensioenenland is in beweging. Weet jij wel hoe het zit met je toekomstige financiële situatie? Kom voor informatie over het ABP-pensioen naar de FvOv-informatiebijeenkomsten! De bijeenkomsten zijn gratis en alleen voor leden.

Lees meer

Juridisch succes in PO: belangen van vakleerkrachten worden behartigd!

Onlangs is door de juridische afdeling van de KVLO, onze FvOv-collega-onderwijsvakorganisatie, een zaak bij de rechter aanhangig gemaakt namens een vakleerkracht in het basisonderwijs die met ontslag werd bedreigd. De bewuste vakleerkracht was, tezamen met alle andere vakleerkrachten, in het RDDF geplaatst ondanks zijn vele dienstjaren bij de werkgever.

Lees meer

Leraren Beeldende vorming gezocht voor registersubcommissies van registerleraar.nl

Ben je een ervaren leraar in ons vakgebied, werkzaam in het voortgezet onderwijs en werkzaam in het beeldende vakgebied? Dan kun je je expertise inzetten in de registersubcommissie Beeldende vorming van de Onderwijscoöperatie.

Lees meer

Voion, het Arbeidsmarkt & Opleidingsfonds voortgezet onderwijs

Wie in het voortgezet onderwijs werkt, is dagelijks bezig met ontwikkeling. Alles wat je school doet, is immers gericht op een voorspoedige groei van de leerlingen. Het zijn de medewerkers die veranderingen en verbeteringen in je school gestalte geven. Voion faciliteert iedereen die hier werk van maakt.

Lees meer

Promotiebeurs

Vanuit het Ministerie van Onderwijs wordt er steeds vaker aangegeven dat het belangrijk is dat er academisch geschoolde docenten voor de klas staan. Er is nu een mogelijkheid om na je afstuderen te promoveren via de zgn. Promotiebeurs. Lees hiervoor bijgaande folder van het Ministerie.

Lees meer