MBO staking op 15 mei in Amsterdam

De bonden hebben samen een redelijk maar duidelijk eindbod op tafel gelegd voor de cao mbo. Werkgevers willen niet ingaan op de eisen rondom werkdrukverlaging en duurzame inzetbaarheid. De estafettestaking van afgelopen maand heeft nog niet het gewenste effect bereikt dus blijft het MBO IN ACTIE!

Lees meer

Lerarenbeurs en Promotiebeurs voor leraren

Al veel leraren hebben met behulp van de Lerarenbeurs een studie gevolgd om hun kennis te vergroten en zich verder te specialiseren. Tot en met 31 mei is aanmelden nog mogelijk! Ook zijn er promotiebeurzen voor leraren beschikbaar.  

Lees meer

Oproep voor bijdragen aan het Lerarencongres 2014

Het Lerarencongres is de plek voor leraren om geïnspireerd te worden door voorbeelden van collega’s, samen te leren en om te bouwen aan hun netwerk van collega’s. Het congres is een plaats waar je kiest uit een veelheid aan activiteiten en daar zelf mede invulling aan geeft.

Lees meer

Hoe leer jij van en met andere collega’s?

De Onderwijscoöperatie zoekt leraren die geïnteresseerd zijn om met behulp van Kijkbijmijnles.nl bij elkaar op lesbezoek te gaan. Gesprekken van leraren over de eigen lespraktijk leveren een belangrijke bijdrage aan de professionele ontwikkeling van de leraar en de kwaliteit van het onderwijs.

Lees meer

Gezocht: Enthousiaste Onderwijscoöperatie-ambassadeurs!

Voor het schooljaar 2014-2015 is een aantal vacatures beschikbaar! Ben jij die leraar die jouw collega’s kan enthousiasmeren voor de doelstellingen van de Onderwijscoöperatie inclusief projecten als peer review, Onderwijspioniers en natuurlijk registerleraar.nl.? Meld je dan nu aan!

Lees meer