Webinars Curriculum.nu

Wilt u meer weten over de voorstellen van Curriculum.nu en wat ze voor een/uw school betekenen? Dan nodigen wij u van harte uit om in november en december deel te nemen aan een of meerdere van onze interactieve webinars per leergebied.

Lees meer

Pensioenen: ‘Pas op de plaats’ positief, maar blijft afhankelijk van dagkoersen

De pensioenmaatregelen die minister Koolmees heeft aangekondigd kunnen goed uitpakken, maar veel hangt af van hoe de rente en de beurzen zich de komende tijd zullen gedragen. Dat zegt de VCP (waar FvOv/VONKC onder valt)  in een reactie op de brief die Koolmees vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. "We vinden het positief dat de minister met deze brief probeert rust te creëren. Daar hebben wij ook op aangedrongen. Het is nu zaak om door te gaan met de uitwerking van het pensioenakkoord", zegt VCP-vicevoorzitter Gerrit van de Kamp.

Lees meer

Lees meer

Onderhandelingen over cao-po vastgelopen

Op 20 november is er na lange tijd weer onderhandeld over een nieuwe cao-po. Aan het eind van de dag hebben we moeten constateren dat de werkgevers geen aanvaardbaar loonbod op tafel legden. We vinden dat teleurstellend omdat de sector al problemen genoeg heeft en de werkgevers kennelijk niet de ernst van de situatie inzien.

Lees meer

Leerkrachten en kunstvakdocenten spreken zich uit over Curriculum.nu

In een brief aan minister Slob heeft het landelijk Strategisch Beraad Kunstonderwijs de conclusies gedeeld van een enquête van de kunstvakverenigingen (waaronder VONKC/BDD) onder leerkrachten en vakdocenten. In die enquête konden zij zich uitspreken over het werk van het ontwikkelteam Kunst & Cultuur voor Curriculum.nu.

Lees meer

Nieuw beoordelingsmodel CPE vmbo en moelijkheidsgraad komende examen

In de afgelopen jaren is er gewerkt aan het ontwikkelen van een nieuw beoordelingsmodel (NBM) voor het cpe beeldend vmbo GL/TL. Het ligt er nu! Net als het komende examen. Cito betrekt graag jullie expertise in twee kwalitatieve onderzoeken.
 

Lees meer