Afstudeeronderzoek naar CKV op havo/vwo

Ilse Kortekaas zit in het laatste jaar van de opleiding Docent Muziek op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Voor haar afstudeeronderzoek doet zij onderzoek naar het vak CKV op havo/vwo. Haar onderzoeksenquête is nu bijna alleen door muziekdocenten ingevuld, terwijl er over het algemeen meer kunstdocenten van andere disciplines zijn die CKV geven. Die groep wil zij graag ook bereiken via VONKC.

Lees meer

Malu Sanders Filmleraar van het Jaar 2019

De Amsterdamse filmdocent Malu Sanders is uitgeroepen tot de nieuwe Filmleraar van het Jaar. Dat gebeurde tijdens de NFF Conferentie op het Nederlands Film Festival waar diverse nieuwe initiatieven op het gebied van filmeducatie zoals Film in de Klas werden gepresenteerd.

Lees meer

13 november CMHF pensioenmiddag en meer Pensioenberichten

Op 13 november zal de CMHF pensioenmiddag plaatsvinden in Den Haag. Weer een aantrekkelijk programma waarvoor twee wetenschappers zijn uitgenodigd:

Lees meer

NFF Junior Kalveren Gala 2 oktober 2019

De 39e editie NFF is op 27 september van start gegaan, maar in de weken er voor waren al veel scholieren uit regio Utrecht bezig met het maken van een korte film. Ruim 400 scholieren hebben in kleine crews films gemaakt. Op woensdag 2 oktober vindt het Junior Kalveren Gala plaats, waar de genomineerde films op groot doek worden vertoond in de Stadsschouwburg in Utrecht. Daar worden de junior gouden kalveren uitgedeeld.  Op dezelfde plek waar een paar dagen later de grote kalveren worden uitgereikt.

15 jaar NFFS!

De 15e festivaldag wordt gevierd op 30 september 2019  in het Agora theater in Lelystad. Een dag vol workshops en scholierenfilms. 50 scholen, 500 scholieren, 200 ingestuurde films waarvan 125 geselecteerd. De makers van deze films hebben hun deelname aan het NFFS gewonnen als prijs op een filmfestival op school of bij regionale festivals. In heel Nederland werken ruim 7000 scholieren aan films die aan het NFFS deel zouden kunnen nemen.
Tijdens deze feestelijke editie zijn er ook 3 Spaanse gasten aanwezig. NFFS stuurt de films ook naar veel internationale festivals waar ze zeer worden gewaardeerd.