FOAM studiedag voor docenten

Wil je inspiratie opdoen over hoe je fotografie kan inzetten in je klaslokaal en wil je meer te weten komen over de methodiek die Foam heeft ontwikkeld? Foam nodigt docenten die werkzaam zijn in het primair en voortgezet onderwijs uit voor een studiemiddag op 10 oktober 2019.

Lees meer

Meedoen aan de 2019-editie van de Monitor CKV?

SLO voert een meerjarig onderzoek uit naar de bevindingen en ervaringen van docenten CKV met het vernieuwde examenprogramma CKV havo/vwo.
Dit jaar willen we ook graag weten wat de leerlingen van het nieuwe programma vinden. Kunnen ze kunst 'actief meemaken', wat zijn hun favoriete kunstdisciplines, hoe voeren ze CKV-onderzoek uit?

Lees meer

Laatste kans – doe mee aan het onderzoek naar beginnende docenten beeldend!

Ben je 3 jaar of minder werkzaam in het vo en heb je de vragenlijst voor beginnende docenten beeldend nog niet ingevuld?
Dit kan nog, volg deze link en doe mee!

Lees meer

Trainingen Art Based Learning

In samenwerking met ArtEZ Hogeschool biedt het Cultuurcollege deze training aan in de vorm van blended learning: dat wil zeggen een mix van e-learning en fysieke bijeenkomsten in een museum of creatieve werkplaats. Tijdens de eerste trainingsdag doorloop je zelf de vier stappen van de methodiek Art Based Learning en verdiep je je in de grondslagen van de methode. Tijdens de tweede trainingsdag wordt op je eigen proces teruggekeken en leer je vervolgens deze methodiek toe te passen in je eigen praktijk.

Lees meer

Overgang van registerleraar naar lerarenportfolio kan tot en met 31 juli

Wilt u uw portfolio van Registerleraar behouden? Dan kunt u deze zelf overzetten door u aan te melden. Vervolgens krijgt u de mogelijkheid om uw portfoliogegevens uit het vrijwillige register over te zetten.

Lees meer