Actieweek start maandag 11 maart met lawaai en applaus

Actieweek start maandag 11 maart met lawaai en applaus

De actieweek #investeerinonderwijs begint op maandag 11 maart om 12.00 met een lawaai en applaus-moment. Wij roepen alle scholen, roc’s, hogescholen en universiteiten op om dat startmoment luid en duidelijk te markeren. Dat kan met veel lawaai op schoolpleinen, maar ook door ouders, leerlingen of studenten te vragen om voor het personeel een applausmoment te organiseren. Om zo in het hele land duidelijk te maken dat voor de toekomst van leerlingen en studenten goed onderwijs essentieel is.


Laat met posters en flyers zien dat jouw school of opleiding meedoet! Actiemateriaal kan je hier downloaden:

De hele week acties in het hele land
Vanaf 11 maart tot en met de staking op 15 maart zullen er in het hele land lokale acties zijn. De organiserende bonden zullen heel veel schoolbezoeken afleggen en op roc’s en lerarenopleidingen. WO-inactie organiseert op donderdagmiddag een debat met minister Van Engelshoven. In Den Haag staat een debat op woensdagavond over het lerarentekort in de stad in de planning. Zodra we meer weten, komt de volledige planning online. Natuurlijk kan je zelf ook acties bedenken op jouw school of opleiding, suggesties vind je hier. En ga je wat doen, laat het ons weten op info@vonkc.nl en laat het op social media zien met #investeerinonderwijs.

Vervoer en programma Malieveld
Het programma op het Malieveld start om twaalf uur, aan de invulling van een sober en strijdvaardige manifestatie wordt hard gewerkt. Het wordt druk in Den Haag, daarom regelen de bonden die oproepen voor de staking vervoer voor leden (en niet-leden) per trein en bus. Voor de bussen komen er opstapplaatsen en de mogelijkheid om een hele bus te boeken. De boekingsmodule voor vervoer komt binnenkort online. Voor bussen die niet via de organisatie zijn geboekt, is het onmogelijk om in de omgeving van het Malieveld te parkeren.

De rek is er uit – draag een rood vierkantje
Het water staat het onderwijs aan de lippen. Het lerarentekort, uitval van lessen, de volle collegezalen, het maakt allemaal zichtbaar dat er geïnvesteerd moet worden in onderwijs. Op de universiteiten spelden personeel en studenten daarom al een tijd een rood stoffen vierkantje op, iets dat we iedereen vragen om ook in de actieweek te doen. Meer over de achtergrond van dat symbool vind je hier.

Vrijwilligers op stakingsdag
Voor de staking zoeken AOb, FNV Onderwijs en Onderzoek en FvOv vrijwilligers voor de ordedienst en andere taken op het Malieveld. Je kan je hier opgeven.

Steun voor staking groeit
Naast de vakbonden  FvOv, AOb en FNV onderwijs en Onderzoek steunen WO-inactie, PO-inactie, LIA, VO-inactie, MBO-inactie (allen personeel); LSVB, ASVA, JOB, LAKS (leerlingen en studenten) en Ouders en Onderwijs de staking van 15 maart. 

Geen stakingskas
De FvOv/VONKC heeft geen stakingskas. In het geval een werkgever het salaris voor de niet gewerkte uren op de stakingsdag inhoudt betekent dat dat je daarvoor geen vergoeding krijgt. Daar staat overigens een lagere contributie tegenover ten opzichte van die van bonden die wel een stakingskas hebben.

Vervoersvergoeding aan leden
Deze kan verschillen per FvOv-vereniging. Hou de berichtgeving van VONKC in de gaten.

Volgende artikelKorte vragenlijst voor internationaal onderzoek in de kunstzinnige oriëntatie
Vorige artikelVONKC roept leden op in actie te komen!