ARTtube in de klas: het nieuwe centrale videoplatform voor kunstonderwijs.

ARTtube in de klas: het nieuwe centrale videoplatform voor kunstonderwijs.

Een andere kijk op kunst! ARTtube in de klas is hét online platform met kunstvideo’s en aanvullend educatief lesmateriaal voor docenten in het voortgezet onderwijs. Op ARTtubeindeklas.nl vind je als vakdocent alle ingrediënten voor een boeiende en afwisselende les: educatieve video’s over kunst en design, actueel lesmateriaal en onderwijsaanbod van toonaangevende musea in heel Nederland.


ARTtube in de klas biedt actuele en inspirerende content om kunstvakken te verrijken. Het materiaal sluit aan bij de belevingswereld van leerlingen en de curricula. Naast het aanvullende lesmateriaal vind je er ook een handig overzicht van educatieve programma’s en contactgegevens van meer dan 35 toonaangevende musea en kunstinstellingen in Nederland.
De voordelen en kenmerken op een rij:

  • Tijdbesparend: één centrale plek op het internet waar je relevant en inspirerend materiaal vindt voor je les;
  • Educatieve video’s en series over kunst en design die aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen en de curricula;
  • Voor elk type onderwijs: vmbo, havo en vwo;
  • Zoek op o.a. disciplines, dimensies, examenthema’s, stijlen en stromingen;
  • Aansluiting bij meer dan 35 toonaangevende musea in Nederland en België, zoals Gemeentemuseum Den Haag, De Pont museum, Museum Boijmans Van Beuningen en Stedelijk Museum Amsterdam.

ARTtube in de klas lanceerde eind januari 2018 de bètaversie van de website. Wil je aan de slag met ARTtube in de klas? Meld je aan voor een gratis proeflicentie via: indeklas@arttube.nl. Je hebt dan tot het einde van het schooljaar 2018 toegang tot het platform.

Over de ARTtube organisatie
ARTtube wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, Mondriaan Fonds, VSBfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Fonds voor Cultuurparticipatie.

 

Volgende artikelFvOv: Aanpakken van de werkdruk in het VO staat met stip op 1!
Vorige artikelAanvraagronde Lerarenbeurs 2018/2019 start op 1 april