Dit kun je doen tijdens de staking op 6 november

Op 6 november staken we in het primair en voortgezet onderwijs. We sluiten de scholen en geven die dag geen les. Op social media laten we ons die dag horen en we proberen de politiek te overtuigen dat investeringen nodig zijn. We staken die dag óók door samen te komen bij regionale bijeenkomsten.

Wil je weten hoe je de politiek bereikt?
We hebben een overzicht gemaakt van alle politici die onderwijs in hun portefeuille hebben, welke standpunten ze hebben en hoe je hen kunt bereiken.

Kom naar één van de manifestaties bij jou in de buurt
Er worden door heel Nederland regionale bijeenkomsten georganiseerd. Niet alleen door de vakbonden, ook collega’s uit het onderwijs houden eigen acties. Sluit aan bij een actie in jouw regio en die bij jou past. Een overzicht van alle acties in de regio vind je op de actiesite.

  1. Manifestatie op de Dam Amsterdam. Op het podium komen de Amsterdamse wethouder en collega’s uit het onderwijs langs. Er is muziek en de manifestatie wordt in goede banen geleid door cabaretier Dolf Jansen. Meer informatie.
  2. Manifestatie in WTC Expo Leeuwarden. Woon je in Noord-Nederland? Kom dan naar Leeuwarden waar een programma voor en door onderwijscollega’s is samengesteld met muzikale intermezzo’s van de Bogerman Big Band. Meer informatie.
  3. Rijdende manifestaties in Oost-Nederland. Bezoek ons in één van de vier steden: Almere, Arnhem, Enschede en Zwolle waar we op een centraal plein staan. Tijden en programma vind je hier.
  4. Haagse glazen ‘Investeer in Onderwijs-huis’. Vanuit het glazen ‘InvesteerinOnderwijs-huis’ maken we uitzendingen rondom het Tweede Kamerdebat. Daarnaast is er op twee locaties in Den Haag een bijeenkomst. Bekijk het overzicht via deze link.

Ultimatum verlopen, stakingen gaan door
Het ultimatum dat de bonden de politiek gaven liep op 21 oktober om 10.00 uur af. Helaas heeft de politiek niet gereageerd en dus riepen de bonden alle leden op om op 6 november het werk neer te leggen.

Volgende artikelHoe gaat de bovenbouw vo er uitzien als het aan VONKC en BDD ligt?
Vorige artikelGeen concrete toezeggingen in gesprek met Rutte, acties gaan door