Filmleraar van het jaar 2019: Nomineer een leraar!

Filmleraar van het jaar 2019: Nomineer een leraar!

Jeroen Stultiens werd in 2018 verkozen tot eerste Filmleraar van het Jaar. Hij geeft les aan een bovenbouw groep in het po. ‘Begin klein met film in de klas. Beschouwen, luister naar elkaar’. Wil jij een leraar aanmelden voor de Filmleraar van het Jaar verkiezing? De volgende vindt plaats in september 2019! De uitslag wordt tijdens het Nederlands Filmfestival in september 2019 bekend gemaakt.


De aangedragen leraar:

  • is werkzaam in het primair, voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs;
  • heeft in het schooljaar 2019 met het thema ‘film’ gewerkt in de klas, waarbij zowel het kijken als het maken aan bod kwamen;
  • geeft zichtbaar blijk van een gepassioneerde en duidelijke visie op filmeducatie.

De winnende leraar is gedurende het schooljaar 2019-2020 het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs en mag - dankzij de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters - een jaar lang gratis naar de film. Met de klas mag de leraar naar een filmtheater of filmfestival naar keuze. De winnaar neemt tevens plaats in de jury van de derde verkiezing.

Vul na het checken van bovenstaande criteria het formulier in. Er wordt daarna contact met je opgenomen door de organisatie.

Volgende artikelBerichten over Curriculum.nu
Vorige artikelNOVA Jonge Filmers Festival 2019