FOAM studiedag voor docenten

Wil je inspiratie opdoen over hoe je fotografie kan inzetten in je klaslokaal en wil je meer te weten komen over de methodiek die Foam heeft ontwikkeld? Foam nodigt docenten die werkzaam zijn in het primair en voortgezet onderwijs uit voor een studiemiddag op 10 oktober 2019.

Beelden lezen, in een context plaatsen en betekenis geven. Het zijn onmisbare vaardigheden in deze tijd waarin beelden razendsnel gemaakt en gedeeld worden. Bij Foam staat het gericht kijken en reflecteren van leerlingen in educatieve programma’s centraal. Door samen te kijken, te bespreken en fotograferen, ontwikkelen leerlingen een kritische blik ten opzichte van hun omgeving en een open houding naar elkaar. Tijdens deze studiemiddag lichten we onze visie op educatie toe en wordt aan een aantal (nieuwe) programma’s bijzondere aandacht besteed. Er zijn presentaties en workshops van conservatoren, educatieprofessionals en kunstenaars waarin je kennismaakt met het museum en de methodiek van Foam. Je krijgt voorbeelden van werkvormen waarmee je de methodiek ook in de klas kan toepassen en we bieden ruimte aan het uitwisselen van ideeën en ervaringen.

 

PROGRAMMA
15.45: Inloop in Foam Café
16.00: Welkomstwoord door Hoofd Educatie Elze van der Steen
16.05: Presentatie van curator Mirjam Kooiman over de Foam Collectie
16.25: Deelname aan een interactieve rondleiding door Foam-museumdocenten
16.55: Presentatie over het educatiebeleid en educatieve programma’s van Foam
17.45: Deelname aan verschillende workshops voor PO en VO
18.30: Afsluiting en ervaringen delen met aansluitende borrel in Foam Café

Voor docenten die deelnemen aan de studiedag biedt Foam een speciale korting in oktober: bij het reserveren van een schoolprogramma voor primair of voortgezet onderwijs, krijg je het bedrag voor de studiedag als korting.

Volgende artikelMachine-instructiefilmpjes op Veiligepraktijklokalen.nl/bwi
Vorige artikelMeedoen aan de 2019-editie van de Monitor CKV?