In EYE - Feit en fictie: verbeelding van oorlog in film

Hoe verbeeld je een oorlog? Kan een film daarin objectief zijn? Op 24 april onderzoeken we deze vragen middels film, stellingen en dialoog tijdens een speciaal zaalprogramma in Eye Filmmuseum voor havo/vwo-bovenbouw en mbo-leerlingen.

Centraal staat de vertoning van de moderne klassieker Waltz with Bashir (2008), de allereerste animatiedocumentaire ooit. Ideaal om met leerlingen te onderzoeken wat de grenzen zijn tussen feit en fictie. Regisseur Ari Folman neemt je mee op een zoektocht naar zijn verdrongen verleden als soldaat. Wat begint met een droom over een roedel bloeddorstige honden eindigt in nachtmerries over bloedbaden in Palestijnse vluchtelingenkampen. Waltz with Bashir is geen gewone documentaire, maar een documentaire die de maker de vrijheid gaf feiten, nachtmerries en associaties samen te smelten tot één geheel.

Let op! Waltz with Bashir heeft van Kijkwijzer het certificaat 16 ontvangen.

In dit programma staat de subjectieve blik van film(makers) centraal, niet de waarheidsvinding. Dit maakt het programma interessant voor leerlingen van de vakken burgerschap, filosofie, geschiedenis, maatschappijleer, CKV en kunst.

Slechts 2,50 per leerling!
Meer info en aanmelden

Volgende artikelDocumaken.nl - 15 april 19.00 uur in Amsterdam
Vorige artikelBeginnende docenten beeldend: welke dilemma’s ervaren jullie?