Jan van Gemert (BDD-bestuurslid) ontvangt lintje!

Het heeft zijne koninklijke hoogheid behaagd enz enz… Jan van Gemert heeft donderdagmiddag 14 november in de foyer van de Koninklijke Schouwburg een koninklijke onderscheiding ontvangen van de burgemeester van Boxtel. Natuurlijk verdient Jan van Gemert een lintje voor het vele werk dat hij voor de Beroepsvereniging voor Docenten Theater en Drama heeft gedaan. Al jaren zet hij zich in om cultuur binnen het onderwijs op peil te houden. Daarbij geeft hij al jaren les op het Koning Willem 1 ROC in Den Bosch.

Ook VONKC feliciteert Jan!

Jan ontving zijn lintje tijdens de borrel van de MAAK-conferentie van de BDD. Het was een fantastische dag. VONKC was erbij en ziet uit naar de overstap van de BDD-leden naar VONKC Theater!

Het Nationale Theater en Internationaal Theater Amsterdam waren dit jaar gastcurator van de conferentie van de Beroepsvereniging voor docenten Theater en Drama. Collega-theaterdocenten, binnen- én buitenschools werkzaam, waren bij Het Nationale Theater in Den Haag voor een dag vol inspiratie, samen onderzoeken en maken.

Deze MAAK-conferentie borduurde voort op de onderwijsmanifestatie MAAK die bij HNT werd gehouden in het najaar van 2018. Tijdens deze manifestatie onderzochten we een werkwijze waarbij deelnemers onder leiding van een kunstenaar of kunstdocent zelf theatraal onderzoek doen, naar een thema dat hen interesseert of uitdaagt. Nieuwsgierigheid, ‘niet weten’, onderzoek en proces zijn de uitgangspunten van MAAK.
Het is de bedoeling dat de deelnemer zichzelf als maker en kunstenaar opstelt en via onderzoek werkt met zijn/haar eigen gedachtewereld in relatie tot een sociale omgeving.

Tijdens het ochtendprogramma van de dag werd samen gewerkt opdat we verrast werden door de (maak)processen waar we in terecht kwamen. Onderwerp was wat betekent makerschap voor jou en hoe gebruik je dat in je eigen werkpraktijk. Tijdens het middagprogramma kon je verschillende workshops volgen, waarin één onderwerp werd uitgediept. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner en met de succesvoorstelling Bloedlink van HNTjong en Dox.

 

Volgende artikelDe FvOv-verenigingen roepen hun leden op tot staking op 30 en 31 januari!
Vorige artikelFacts & figures professioneel statuut