Kick-off bijeenkomst HAVO/VWO op 30 november rondom de thema’s Water en Voorbeeldig

De kick-off bijeenkomst van de havo en vwo examens rondom de thema's Water en Voorbeeldig was op vrijdag 30 november 2018. De sprekers gaven geven aan thema’s van het examen 2019: ‘Voorbeeldig’ en  ‘Water’.

Uitgangspunt van de kick-off bijeenkomsten van VONKC is exameninhoudelijke informatie geven en onderling zaken uitwisselen (deze keer met name uitwisselen over Water in de kunst). Boeiende sprekers die een inleiding geven over een onderwerp of vakinhoudelijk thema. En medewerkers van SLO en/of Cito en College voor Toetsen en Examens die aanwezig zijn om toelichting te geven.
We doen ons best om jullie een inspirerende start mee te geven!

Voor het thema Water hadden we Esther Kokmeijer bereid gevonden om over haar werk te komen praten. Haar werk, dat te zien was in Tent Rotterdam, staat geheel in het teken van water. Verder nam filosoof Dr. Rob van Gerwen ons mee in Waarneming, Afbeelding en Kunst. Dr. Miranda Bloem gaf de lezing 'Voorbeeldig nagevolgd. Werkplaatspraktijken van de middeleeuwse boekschilder'. En Kunstenaar Femmy Otten was door omstandigheden helaas verhinderd! 

Meer informatie over de sprekers vind je hier!