Leraar gezocht – investeer in onderwijs

De scholen zijn na de zomervakantie weer begonnen. Of toch niet? Schooldirecteuren zitten met hun handen in het haar en zoeken met man en macht naar leraren. Op veel scholen krijgen ze de formatie amper rond en dan zal het lerarentekort de komende jaren ook nog verder oplopen. Daarom gaan de bonden en andere onderwijsorganisaties samen door met actievoeren voor meer investeringen!

In een groot samenwerkingsverband voert de FvOv/VONKC samen met AOb, CNV, FNV Overheid en Onderwijs, PO in Actie, VO in Actie, Laks, Leraren in Actie (LIA), Ouders & Onderwijs en AVS actie. Er is een groot lerarentekort in het basisonderwijs van 1700 voltijdbanen dit jaar tot bijna 5000 banen in 2024. Ook het voortgezet onderwijs kampt met een tekort en in deze sector hebben ze moeite om de juiste en bevoegde docenten te vinden voor specifieke vakken.

Daar maken de onderwijsorganisaties zich grote zorgen om. Er zijn niet genoeg mensen voor het onderwijs en dan ervaren veel docenten ook een hoge werkdruk. Toch komt het kabinet tot nu toe niet over de brug -ondanks de eerdere oproepen– met extra investeringen om het werken in het onderwijs aantrekkelijker te maken en te investeren in de mensen die onze kinderen het goede onderwijs geven.

Actie!
De acties gaan daarom door! Wat gaan we doen? We hangen in alle regio’s spandoeken op waarop staat: ‘Leraar gezocht’ om aandacht te vragen voor de tekorten. Op die manier willen we bij de start van het schooljaar het kabinet erop wijzen dat extra investeringen dringend nodig zijn. Daarnaast verspreiden de bonden op social media en in de Uitzending Gemist-programma’s samen een commercial waarin we deze boodschap aankaarten bij het grote publiek. Benieuwd? Bekijk het filmpje.

Downloads
Voor scholen zijn er posters en flyers beschikbaar. Download de flyer en poster en verspreid ‘m onder je collega’s.

Deze onderwijsorganisaties doen mee aan de actie ‘Leraar gezocht’:

Volgende artikel13 november CMHF pensioenmiddag en meer Pensioenberichten
Vorige artikelHoe gaat het met de lestaakreductie en ontwikkeltijd in het vo?