Machine-instructiefilmpjes op Veiligepraktijklokalen.nl/bwi

Om leerlingen veilig te laten werken met gereedschappen en machines moeten ze leren hoe ze deze veilig kunnen bedienen en welke veiligheidshulpmiddelen zij moeten gebruiken. Voion heeft in samenwerking met Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur een aantal veiligheidsinstructiefilmpjes laten maken die docenten kunnen gebruiken om hun leerlingen veilig met (houtbewerkings)machines te laten werken.

De veiligheidsinstructiefilmpjes zijn tijdens de landelijke Studiedag van BWI op 5 juni in Ouwehands Dierenpark in Rhenen gelanceerd en zijn nu voor iedereen vrij toegankelijk via de website Veiligepraktijklokalen.nl/bwi (te vinden bij de instructiekaarten)

Verschillende soorten filmpjes
Er is een algemeen instructiefilmpje over het gedrag in een technieklokaal en daarnaast zijn er filmpjes per machine zoals bijvoorbeeld voor de freesmachine, de lintzaag en de betonmolen. De instructiefilmpjes zijn een aanvulling op de veiligheidsinstructiekaarten en bieden een extra mogelijkheid voor docenten om leerlingen te instrueren. De website Veiligepraktijklokalen.nl/bwi bevat naast de instructiefilmpjes en -kaarten, nog meer adviezen en informatie over arbo-eisen en checklists om het onderwijs veiliger te maken voor docenten én leerlingen.

Zie voor meer informatie over veiligheid in praktijklokalen HIER

Over Voion
Voion, het A&O-fonds voor het voortgezet onderwijs, zet zich in om samen met scholen vraagstukken op te lossen op het gebied van arbeidsmarkt, loopbaan, professionalisering en veilig, gezond en vitaal werken. Voion werkt voor en met werkgevers en werknemers (waaronder FvOv/VONKC) in het voortgezet onderwijs, en wordt bestuurd door de sociale partners in het voortgezet onderwijs. 

Volgende artikelBijeenkomsten verkenning bevoegdhedenstelsel voortgezet onderwijs
Vorige artikelFOAM studiedag voor docenten