Malu Sanders Filmleraar van het Jaar 2019

De Amsterdamse filmdocent Malu Sanders is uitgeroepen tot de nieuwe Filmleraar van het Jaar. Dat gebeurde tijdens de NFF Conferentie op het Nederlands Film Festival waar diverse nieuwe initiatieven op het gebied van filmeducatie zoals Film in de Klas werden gepresenteerd.

Malu Sanders geeft het vak film op het Vierde Gymnasium. Hiervoor ontwikkelde ze zelf het lesprogramma, dat elk jaar wordt getoetst aan de praktijk. Ze maakte een compleet aanbod filmmaken, filmanalyse en filmgeschiedenis voor alle leerjaren. Leerlingen in de bovenbouw worden door haar op maat begeleid bij het ontwikkelen van hun eigen filmideeën. Malu organiseert en coördineert filmvertoningen in en buiten school, neemt haar leerlingen mee naar filmfestivals en begeleidt hen naar het Nationaal Filmfestival voor Scholieren en internationale jongerenfilmfestivals. Daarnaast is Malu actief lid van het landelijk netwerk filmeducatie en ontwikkelde plannen als ‘hoe maak je je profielwerkstuk als documentaire’.

Filmleraar van het Jaar
Filmleraar van het Jaar is een initiatief van Eye Filmmuseum met het Netwerk Filmeducatie en wordt mede-ondersteund door het Nederlands Film Festival en de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters.

De jury bestond dit jaar uit eindredacteur van NTR Schooltv Erik Appelman, filmmaker en docent Ahmet Polat, hoofd Educatie bij Eye Filmmuseum Florine Wiebenga, lerarenopleider bij de HvA David Geneste, Filmleraar van het Jaar 2018 Jeroen Stultiens en Aya el Gris, leerling aan het Hervormd Lyceum West.

De winnende leraar is gedurende één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs en mag - dankzij de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters - een jaar lang gratis naar de film. Met de klas mag de leraar naar een filmtheater of filmfestival naar keuze. De winnaar neemt ook plaats in de jury van de volgende verkiezing.

Volgende artikelAfstudeeronderzoek naar CKV op havo/vwo
Vorige artikel13 november CMHF pensioenmiddag en meer Pensioenberichten