Ultimatum verstreken; de acties gaan door!

Het gestelde ultimatum van de AOb, FNV Onderwijs & Onderzoek en FvOv aan de Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob is verstreken zonder toezeggingen van de bewindslieden. Dat betekent dat de acties in maart en de landelijke staking op 15 maart doorgaan.

De FvOv/VONKC roept haar achterban op tot actie. Er komt 11 tot 14 maart een actieweek die 15 maart wordt afgesloten met een landelijke onderwijsstaking in Den Haag. Investeringen zijn hard nodig om de onderwijskwaliteit te behouden en om het beroep aantrekkelijk te maken.

Jilles Veenstra voorzitter FvOv doet het volgende klemmende beroep op alle werknemers in het onderwijs: ‘Sluit je aan bij de acties in de regio en geef zeker ook op vrijdag 15 maart gehoor aan de stakingsoproep die je zeer binnenkort zult ontvangen. Met elkaar moeten we een krachtig signaal afgeven aan het kabinet, investeer in onze mooie sector die zo onder druk staat!’

Stuur dit filmpje door, in 59 seconden vertelt het waarom staken zo hard nodig is!

Betaalt jouw schoolbestuur wel/niet door?
Van een flink aantal schoolbesturen is inmiddels bekend of ze op de stakingsdag 15 maart hun personeel doorbetalen of niet. Bekijk het kaartje voor het overzicht. Geef het door aan ons via info@fvov.nl wanneer jouw schoolbestuur er nog niet bij staat!

Houd onze site in de gaten voor de laatste updates over de staking en acties. Teken en deel ook de petitie ‘Investeer in onderwijs’.

Gebruik desgewenst deze voorbeeldbrief. Deze is bedoeld als service van de organiserende bonden van de actieweek van 11-15 maart 2019 aan (G)MR’en om hun bestuur te verzoeken duidelijkheid te geven over in welk opzicht het de staking wel of niet steunt en tevens het verzoek om aan werknemers die gaan staken op 15 maart het loon door te betalen.

Volgende artikelLees hier de laatste tips en info! Tot vrijdag in Den Haag!
Vorige artikelActienieuws - Kom naar het Malieveld!