VMBO examen Kick-off, thema Identiteit op 13 december

Op donderdag 13 december 2018 vond deze studiedag plaats in museum de Pont in Tiburg. De sprekers gaven aandacht aan het thema van het examen 2019 ‘Identiteit.’ Het museum stond vanaf 13.00 uur gratis voor onze deelnemers open voor bezichtiging. In het museum zijn naast de vaste collectie op dat moment het werk van Ann Veronica Janssens en Anne & Patrick Poirier te zien.

Fotografie was een mooie ingang om met identiteit bezig te zijn. Daarom nodigden we onder andere sprekers uit die in fotografie hun specialisme hebben. Vanuit FOAM kwamen Mirjam Kooiman (curator) en Madieke Hupperets (educatie) hun bijdrage leveren. Filosoof Dr. Rob van Gerwen nam ons mee in het thema Identiteit. Aan de hand van haar werk ging Corinne Noordenbos (photographer/educator/consultant) in op Identiteit en daarnaast besteedde zij aandacht aan Identiteit in het portret.

Uitgangspunt van deze bijeenkomst was exameninhoudelijke informatie te geven en onderling zaken uit te wisselen. Boeiende sprekers die een inleiding gaven over een onderwerp of vakinhoudelijk thema. Een interactieve rondleiding in het kader van het educatieve programma over het thema in De Pont. En medewerkers van SLO en/of Cito en College voor Toetsen en Examens die aanwezig waren om toelichting te geven.

Meer informatie over het programma

 

Volgende artikelInschrijving WMS congres 2018: ‘Contact met de achterban’ nu geopend!
Vorige artikelLaatste etappe estafettestakingen op woensdag 12 september in Rotterdam