Wedstrijd beeldende vakken vmbo’ers 3e klas

Cito viert vanaf september 2018 haar 50-jarig bestaan. Daarom organiseert Cito aan het eind van dit schooljaar een wedstrijd voor leerlingen uit alle huidige derde klassen vmbo beeldend gl/tl. De wedstrijd kunt u zien als een soort oefening voor het eindexamen. Het is namelijk de bedoeling dat er een ontwerp gemaakt wordt op basis van een opdracht die lijkt op het reguliere CPE.

De inzendingen moeten vóór de start van de zomervakantie bij Cito binnen zijn. Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury vijf ontwerpen die doorgaan naar de finale. Deze ontwerpen worden tentoongesteld bij Cito en de makers van deze ontwerpen ontvangen een leuke prijs.
De uiteindelijke winnaar wordt uitgenodigd het kunstwerk daadwerkelijk uit te voeren. Dit kunstwerk krijgt een plaatsje in het kantoor van Cito in Arnhem. De kunstenaar wordt uiteraard uitgenodigd om bij de onthulling aanwezig te zijn.

Deze wedstrijd is een uitgelezen kans om ook de buitenwereld te laten zien over welke talenten uw school en uw leerlingen beschikken!

Download hier de wedstrijdopdracht

 

Volgende artikelVastlegging portfolio’s CPE vmbo Beeldende vakken door Cito-fotograaf
Vorige artikelVacature voor lid vaststellingscommissie beeldende vakken vmbo